Як отримати спасіння

Відповідно до слів Ісуса Христа, які записано в Євангелії від Івана, спасіння приходить через віру в Ісуса Христа, коли ми залишаємо злі справи, тобто проходимо через покаяння, і починаємо чинити згідно з тим, що Ісус Христос наказав нам.

Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся. Хто вірує в Нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той вже засуджений, що не повірив в Ім'я Однородженого Сина Божого. Суд же такий, що світло на світ прибуло, люди ж темряву більш полюбили, як світло, лихі бо були їхні вчинки! Бо кожен, хто робить лихе, ненавидить світло, і не приходить до світла, щоб не зганено вчинків його. А хто робить за правдою, той до світла йде, щоб діла його виявились, бо зроблені в Бозі вони. (Івана 3:16-21)

Отже, людина отримує спасіння, приймаючи Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем, проходячи через покаяння.

Покаяння – це зміна мислення, формування нового погляду, усвідомлення того, що гріховна людина сама по собі не прийнятна Святому Богу, жаль з приводу своїх гріхів і відхід від них через Ісуса Христа.

Коли пророк Ісая побачив Господа, він, усвідомивши свою гріховність, почав шкодувати про неї.

Тоді я сказав: Горе мені, бо я занапащений! Бо я чоловік нечистоустий, і сиджу посеред народу нечистоустого, а очі мої бачили Царя, Господа Саваота! (Ісая 6:5)

Подібно до Ісаї, людина має усвідомити свою гріховність і шкодувати про неї. Жаль сам собою не прибирає гріхи. Це відчуття жалю виробляє в людині Бог, щоб привести її до покаяння. Бог не любить, коли вмирають грішники. Він бажає, щоб люди були живі, і тому дає можливість покаятися.

Або погорджуєш багатством Його добрости, лагідности та довготерпіння, не знаючи, що Божа добрість провадить тебе до покаяння? (Римлян 2:4)

А Петро до них каже: Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете! Бо для вас ця обітниця, і для ваших дітей, і для всіх, що далеко знаходяться, кого б тільки покликав Господь, Бог наш. (Дії 2:38-39)

Для того, щоб отримати спасіння, потрібно увірувати в Ісуса Христа. Тому віра в Ісуса Христа (не в конфесію або в церкву, а в Особистість) необхідна для спасіння. Людина отримує спасіння не через свої справи, а по благодаті Божій.

Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився. (Ефесян 2:8-9)

Щоб спастися благодаттю, потрібна віра. Необхідно вірити в Ісуса Христа і розуміти Його жертву, тобто вірити в те, що Ісус, Син Божий, помер і пролив Свою Кров за нас.

Покаяння має два кроки:

• мати віру в серці;

• сповідувати устами.

Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся, бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння. (Римлян 10:9-10)

Людині не обов'язково сповідувати всі свої гріхи, які в неї були до покаяння. Але потрібно сповідувати Ісуса своїм Господом і прийняти Його як свого особистого Спасителя. Тоді людина отримує спасіння.

Для покаяння достатньо звернутися до Бога, наприклад, з такими словами:

Отець Небесний, я приходжу до Тебе в Ім'я Ісуса. Дякую Тобі за Ісуса Христа, котрий помер за мої гріхи і пролив кров за мої беззаконня. Господь, я прошу вибачення за всі свої гріхи і за те, що я не знав Тебе. Я вірю, що Ісус Христос – Син Божий. Я вірю, що Він воскрес із мертвих для мого виправдання. Я сповідую Його своїм Господом і Спасителем. Господь Ісус, увійди в моє серце і живи в мені. Дякую Тобі, Отче, що тепер я спасений! Тепер я Твоє дитя. В ім'я Ісуса Христа. Амінь.

Ісус Христос зробив усе для того, щоб ми мали спасіння. З нашого боку залишається лише прийняти його. Але прийняття – лише перший крок. Не менш важливо берегти те, що ми прийняли. Щоб зберегти спасіння, потрібно залишатися в тісному спілкуванні з Богом, перебувати в Його Слові, в молитві, в спілкуванні з іншими вірянами, бути наповненими Святим Духом і жити в послуху та посвяченні Богу.

Тому, якщо Ви щойно звернулися до Бога в молитві покаяння, Міжнародне служіння «Христос для всіх міст» буде раде познайомитися з Вами. Ви можете написати нам про себе, заповнивши форму в розділі «Контакти» на нашому вебсайті.

Нехай благословить вас Господь!

Powered by Cornerstone